Vola kranen – Vola sanitair

Vola: sanitair als conceptueel geheel

Nadat de Deense architect Arne Jacobsen in 1961 een architectuurprijsvraag voor een ontwerp voor de Nationale Bank in Kopenhagen had gewonnen, werd hij door Verner Overgaard benaderd met het idee om een sanitair armatuur te concipiëren voor de 'Nationalbanken'.

Zijn voorstel was om alle leidingen en functionele onderdelen in de muur in te bouwen, zodat slechts de bediening en de uitloop zichtbaar zouden zijn; op dat moment een volledig nieuw concept. Het werk van Arne Jacobsen kenmerkt zich vooral door eenvoud. Het werd voor hem een uitdaging om dit nieuwe concept voor sanitair kraanwerk verder te ontwikkelen.

Toen de vraag naar accessoires groeide, was het de wens van Jacobsen dat deze in dezelfde stijl als de armaturen ontwikkeld zouden worden zodat deze in het interieur één conceptueel geheel zouden vormen. Tot op de dag vandaag, meer dan 40 jaar later, zijn de Vola producten nog in productie. Vormelijk ondergingen ze geen enkele wijziging en technisch voldoen ze aan alle hedendaagse normen.

Vola en Sax

Het Vola assortiment is modulair opgebouwd en laat de ontwerper toe om steeds een antwoord te vinden voor verschillende toepassingen. Vola producten zijn leverbaar in glanzend chroom, mat chroom en massief geborsteld roestvast staal en in 14 hedendaagse kleuren.

Door alle partijen die te maken hebben met onze producten professioneel te ondersteunen, zijn we in staat om samen met Sax een complete en snelle service te leveren.

Wilt u meer informatie over Vola of de service van Sax? Aarzel niet contact op te nemen.