Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Welke douche kiezen?

Welke douche kiezen?

8 oktober 20181.925 minuten lezen

Staat er op uw planning voor 2018: een nieuwe douche plaatsen, zodat u thuis kunt genieten van hedendaagse luxe? Stel gerust een wishlist op voor uw project, want ook voor bestaande badkamers zijn er een pak mogelijkheden. We duiken er samen in!

Zacht water, zachte wellness

Chique inloopdouche of elegante douche met deur?

Welk type douche past het best bij uw situatie, noden, smaak en woonstijl? De strakke inloopdouches die u zo vaak in verbouwprogramma’s ziet blijven populair. Ze zien er chic uit, geven een ruimtelijk gevoel, én ze scoren goed op het vlak van comfort en gebruiksvriendelijkheid. Of toch liever een douche die je kunt afsluiten met een deur? Beide kennen hun voor- en nadelen. Zo is een inloopdouche praktisch, maar u hebt meestal wel een grotere ruimte nodig, anders zal u vaker de badkamer moeten dweilen door het spatwater, en door de open constructie is een inloopdouche minder warm. Een douche met deur heeft een verhoogde spatwaterdichtheid, is plaatsbesparend, makkelijk af te sluiten en de behaaglijke warmte blijft in de afgesloten doucheruimte.

Zacht water, zachte wellness!

Instapcomfort

Hoe gemakkelijk u uw douche kunt instappen, bepaalt grotendeels het gebruiksgemak. Denk hier dus goed over na. Een draaideur levert veel instapcomfort maar kan in een kleine ruimte niet altijd uitzwaaien. Daarvoor zijn er deuren die minder ruimte innemen.

Aangepaste deur

Zacht water, zachte wellness

Een tweedelige draaideur heeft maar de helft van de draairuimte van een volledige draaideur nodig. Bovendien kan u deze ook gewoon naar binnen draaien. Nog te weinig plaats? Dan zijn pendelvouwdeuren een goed idee. Deze gebruiken de binnenruimte van de douche. Of wat dacht u van schuifdeuren? Ze glijden geruisloos met rolletjes over hun profielen boven- en eventueel onderaan. Ze hebben geen uitzwaaiende delen.

Privacy gegarandeerd

Liever wat meer privacy? Met een band uit melkglas, gezandstraald glas of fantasieglas met tekeningen laat u heel wat aan de verbeelding over. Ook mogelijk: laat een spiegel op lichaamsgrootte voorzien op het glazen element. Met een walk in-douchescherm kunt u de doucheruimte achteraf afsluiten met een deur. Zo kunt u ook in uw inloopdouche douchen in een gesloten, warme ruimte.

Zacht water, zachte wellness

Te veel keuze? Onze toonzaaladviseurs helpen u graag verder bij de keuze die het beste bij u past.

Maak een afspraak in één van onze toonzalen.

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
20 juni 2019Regenwater in het huishouden?

Goed voor het milieu én voor je waterfactuur!

image
9 juni 2019Zacht, aangenaam en stil douchen

Publireportage - Hansgrohe

image
23 mei 2019Legionella

Dit kan je doen om legionella te voorkomen