Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Rookmelders redden leven!

Rookmelders redden leven!

15 augustus 20191.455 minuten lezen

Hoe beschermt u zich tegen brandgevaar?

Woningbranden eisen elk jaar tientallen mensenlevens. Meer nog dan het vuur, maakt vooral de rook tal van slachtoffers. Die rook is verstikkend en verspreidt zich razendsnel. Rookmelders vormen dan ook een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand.

Vanaf 1 januari 2020 moet ook een woning waarin de eigenaar zelf woont over de nodige rookmelders beschikken. Wacht dus niet langer en plaats zo snel mogelijk rookmelders in uw woning.

Wat als u geen rookmelders in uw woning plaatst? Dan voldoet uw woning niet aan de minimale veiligheids-, gezondheids- en woningkwaliteitsvereisten die de Vlaamse overheid vanaf 2020 oplegt. Wie vandaag een woning zonder rookmelders verhuurt, krijgt geen conformiteitsattest. Het verhuren van een woning zonder de nodige rookmelders is strafbaar. Wie is verantwoordelijk bij verhuur? De verhuurder is wettelijk verplicht de nodige rook melders aan te kopen en te plaatsen. Als de verhuurder kiest voor een toestel met vervangbare batterijen, moet de huurder die batterijen tijdig vervangen.

Rookmelders zijn binnenkort in elke woning verplicht.

Rookmelders zijn al verplicht voor:

  • Huurwoningen (incl. kamers)
  • Zelfstandige woningen (eengezinswoningen, appartementen, studio’s) en kamers bestemd voor de huisvesting van studenten
  • Nieuwbouwwoningen
  • Woningen die worden gerenoveerd
  • Woningen waarvoor een bijzondere sociale lening wordt toegekend

Rook- en hittemelders van Honeywell zijn ontwikkeld voor het leveren van ultieme prestaties en een hoge betrouwbaarheid. Dankzij een levensduur en garantie van tien jaar, een plat ontwerp en een eenvoudige installatie zijn ze ideaal voor professionals die te maken hebben met residentiële branddetectie.

Rookmelder Honeywell

Wenst u meer informatie over rookmelders? Wij helpen u graag verder in één van onze toonzalen. Maak nu een afspraak. Zo bent u zeker dat we voldoende tijd voor u hebben.

Bron: Vlaanderen.be (2019) Rookmelders. Hoe beschermt u zich tegen brandgevaar.

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
30 juni 2021Nieuwe naam, nieuw logo en nu ook een nieuwe website.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
10 juni 2021Informatie impact COVID-19 op toonzalen en filialen

Hoe ziet uw bezoek aan onze toonzaal er op dit moment uit?

image
10 april 2021Nieuwe naam nieuw logo.

Sax + Lambrechts + Schrauwen = STG

image
2 december 2020Haal onze toonzaal tot bij je thuis.

Vraag nu een toonzaal bezoek aan bij onze adviseurs.