Hoofdzetel

Autostradeweg 3
9090 Melle
Tel: +32 / 9 252 44 00
Fax: +32 / 9 252 52 12

Naar een duurzame plasticvrije maatschappij?

Naar een duurzame plasticvrije maatschappij?

30 november 20191.405 minuten lezen

Begin in de badkamer!

In 2020 moet iedereen toegang hebben tot schoon drinkwater en goed sanitair. Zo luidt één van de doelstellingen van de internationale ‘Sustainable Development Goals’. Maar ook de milieuvriendelijkheid en recyclagemogelijkheden van sanitaire producten zullen een nog belangrijkere rol gaan spelen. Geëmailleerd staal heeft daarin al een streepje voor op acryl en andere materialen.

Waarom kiezen voor een douche, bad of wastafel uit geëmailleerd staal? Hoeveel redenen wil je precies?

Duurzaam vanaf het eerste moment!

Geëmailleerd staal is 100% recycleerbaar en bestaat zelf uit 20% hergebruikt staal. Er worden bovendien uitsluitend natuurlijke grondstoffen gebruikt bij de fabricage. Ook het productieproces zelf is zeer milieuvriendelijk. Zelfs het afvalwater uit de productie wordt in een eigen zuiveringsinstallatie behandeld.

text

Gebruik jij al minder plastic?

Tot 12.7 miljoen ton plastic komt jaarlijks in onze oceanen terecht meldt het WWF. Plastic bedreigt niet alleen het ecosysteem. Ook voor onze gezondheid vormt het een grote bedreiging! Het komt onder de vorm van microplastics in ons lichaam terecht.

Hoe helpt Kaldewei het milieu?

Om minder plastic in de oceanen terecht te laten komen steunt Kaldewei het WWF-oceaansbeschermingsprogramma. De kern van de samenwerking is de verbetering van het afvalbeheer in de Mekongdelta in Vietam.

text

Op zoek naar een duurzame, milieuvriendelijke en plasticvrije badkamer? Dan is geëmailleerd staal van Kaldewei jouw juiste keuze!

Natuur in je badkamer? Ontdek de groene vingers van Kaldewei.


Duik mee in de Mekong Delta. Schrik niet!

Jouw voordelen met Kaldewei producten? Ontdek ze allemaal!

Heb je nog vragen over welke materialen u het best kan gebruiken? Je kan hiervoor steeds terecht in een van onze toonzalen. Maak een afspraak bij Sax Sanitair voor advies op maat of bezoek een van onze toonzalen voor inspiratie!

Misschien interesseren volgende blogposts u ook:

image
6 december 2019Dag Sinterklaasje!

Geen roet in je schoorsteen

image
5 december 2019Je houdt niet van poetsen? Join the club!

Je douche poetsen is niet bepaald een leuke klus. Hoe zorg je ervoor dat je altijd snel klaar bent? Ook zonder poetshulp!

image
30 november 2019Naar een duurzame plasticvrije maatschappij?

Begin in de badkamer!

image
24 november 2019Alsof je in je eigen badkamer staat

Ontdek de vernieuwde toonzaal in Bissegem